ÖZAKALIN İL KOORDİNASYON KURULU’NDA KONUŞTU; “YEREL İŞLETMELER DESTEKLENSİN”

30 Ocak 2020

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu 2020 yılı ilk toplantısı Vali Okay Memiş’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilikte yapılan toplantıya; Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ile kurum müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Memiş, Erzurum’da devam eden toplam proje sayısının 548 olduğunu belirterek, “Toplam proje tutarı, 15 Milyar 957 Milyon 753 Bin 373 TL. Program yılı ödeneği 1 Milyar 158 Milyon 953 Bin 385 TL. Gelen ödenek tutarı 1 Milyar 317 Milyon 190 Bin 277 TL, Harcama tutarı ise 1 Milyar 210 Milyon 717 Bin 394 TL olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Kurum amirlerinden işleri bizzat takip etmelerini isteyen Vali Memiş, “İşinizi bizzat kendiniz takip etmeli, kendiniz bizzat konuların başında bulunmalısınız. Kendi bulunduğu işini kendisi takip etmez ise vatandaş bunu gözler ve sünger gibi çeker, vatandaş takibini yapar. Herkes özenli davranmalı. Bu bizim için çok önemli. Vatandaş hizmetin en iyisini sever. Bir amir çalışanları ile uyumlu şekilde olmalı” diye konuştu.

“Tekstil Kenti hayata geçiriyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Vali Memiş,  “İş adamlarınıza sahip çıkın. Sanayicinize sahip çıkın. Tüccarınıza sahip çıkın. İşini yapmayan, dalavereci, tefeci, düzenbaz bunları zaten toplum biliyor ve dışlıyor. Ama helal lokma peşinde olup bunu kazanmaya gayret eden insanları da koruyup kollamamız lazım. Kamu yöneticilerini elbette eleştireceğiz, ama iyi iş çıkaranları da göz ardı etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Erzurum Valisi Okay Memiş’in açılış konuşmasından sonra yatırımcı kamu kuruluşları yaptıkları çalışmalar hakkında sunum yaptılar.

ÖZAKALIN’IN KONUŞMASINA VALİ MEMİŞ’TEN DESTEK

Toplantıya Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) temsilen Meclis Başkanı Saim Özakalın katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Özakalın, Erzurum’daki sanayici ve üreticilerin desteklenmesinin önemine değinerek, yerel ürünlerin markalaşması ve il ekonomisinin canlılığını koruması anlamında kamu kurumlarının ve belediyelerin alımlarını ildeki işletmelerden yapmasının ve yerel işletmelerin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

ETSO Meclis Başkanı Özakalın’ın konuşmasında dikkat çektiği hususları destekleyen Vali Okay Memiş de, kamu kurumlarının ve belediyelerin konuya hassasiyet göstermelerini ve yapılacak alımlarda Erzurum’da üretim yapan firmaların ve tedarikçilerin mutlak suretle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.