Rusya Federasyonu Vize Uygulanması Kararı

7 Ocak 2016

TOBB’ dan Odamıza gelen yazıda, Rusya Federasyonu’nun, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren, umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulamaya başlayacağı belirtilmekte olup, 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle Rusya Federasyonu’na seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımızın anılan ülkenin diplomatik veya konsolosluk temsilciliklerinden vize almaları gerektiği bildirilmektedir. Bununla birlikte, Rusya Federasyonu’nda geçici ikamet izni veya daimi
ikamet izni bulunan Türk vatandaşları, gemi adamı cüzdanı sahibi olan Türk vatandaşları ve resmi
pasaport hamili (diplomatik, hususi, hizmet pasaportları) olan Türk vatandaşlarının vizeden muaf
olduğu belirtilmektedir.
İstanbul’dan vize başvurusunda bulunacakların, Ergenekon Mah. Cumhuriyet Cad. Engin Apt. No. 175/3 Şişli adresindeki vize merkezine başvurmaları tavsiye edilmektedir. Merkezin telefon numaraları ile çalışma saatleri www.vhs-turkey.com web adresinde yer almaktadır.
Konuyla ilgili güncel gelişmelere Dışişleri Bakanlığı web sitesinin (www.mfa.gov.tr) “Duyurular” bölümünde yer verilmektedir.