Rusya’nın Belarus Sınırındaki Bazı Gümrük Bölgelerini Devreye Alması

7 Mart 2017

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan TOBB’a gönderilen ve bir örneği aşağıdaki bağlantıda sunulan yazıda, Rusya’nın Belarus sınırı üzerindeki bazı gümrük bölgelerini devreye alması hususunda Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (IRU) Moskova Birimi’nin bir açıklama metni gönderdiği vurgulanmıştır.

Söz konusu metinde, üçüncü ülke vatandaşlarının Avrupa’dan Rusya’ya Belarus üzerinden transit geçişleri ile ilgili geçerli bir Rusya vizesi bulunsa dahi, bu bölgede resmi sınır geçiş noktası olmamasından dolayı Rusya’ya geçişlerine izin verilmeyeceği belirtilmiştir.

Üyelerimize duyurulur.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI’NDAN TOBB’A GÖNDERİLEN YAZI İÇİN TIKLAYINIZ.