Taklit ve Tağşiş Edilmiş Ürünler

5 Nisan 2018

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan 03.04.2018 tarih ve 0332/5477 sayılı yazı ile; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 23.03.2018 tarihinden yayımlanan kamuoyu duyurusuna atıfla, ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, sağlığın ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve  gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin  Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütüldüğü, 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” ve bu Kanun kapsamında hazırlanan, “Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik” gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıdaları üreten/ithal eden, kişilerin hayatını sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmaların adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasını içeren bilgilerin Bakanlık internet sitesinde (https://www.tarim.gov.tr/Lists/Duyuru/Attachments/606/Ifsa.pdf)  kamuoyunun bilgisine sunulduğu bildirilmiştir.