TARIM VE HAYVANCILIK FUARI KAPILARINI AÇIYOR

18 Eylül 2018

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, TÜYAP Anadolu Fuarları Anonim Şirketi, Atatürk Üniversitesi iş birliğinde düzenlenecek, ‘Erzurum Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ fuarı bugün kapılarını açacak. 74 firma ile 100’e yakın yabancı akademisyen ve çiftçinin katılacağı fuarla ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Müceldili Konağı’ndaki toplantıda konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir, 19-23 Eylül tarihleri arasındaki fuarda eğitim ve bilgilendirme seminerlerinin de olacağını bildirdi.

Çok sayıda markanın fuarda yer alacağını belirten Gökdemir, “74 önemli firma temsilcisi ve çok sayıda marka Erzurum’da olacak. Yurt dışı ofislerimiz sayesinde İran, Gürcistan ve Azerbaycan’dan gelecek alım heyetlerine ev sahipliği yapacağız. 100’e yakın yabancı çiftçiyi fuarda ağırlayacağız. Bu sayede fuarın ticari hayata vereceği katkılar önemli olacaktır. İlgili fuarda çiftçilerimize seminer programları olacak. Çünkü tarımsal verimliliğin artırılması bakımında çiftçilerin eğitilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda birçok konu başlığı altında çiftçilerimize programlar düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Kitap fuarıyla başladıkları etkinlikleri Aralık ayında düzenleyecekleri Erzurum Gurme Fuarıyla sona ereceği bilgisini veren Gökdemir, 2019 yılında çeşitli alanlarda 12 ayrı organize yapacaklarını söyledi. Gökdemir, düzenleyecekleri etkinliklerle Erzurum’da fuarcılığı geliştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

ÖZAKALIN; “TARIM-HAYVANCILIĞI ÖTELEDİK

Basın toplantısında konuşan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın, tarım ve hayvancılığın son zamanlarda ötelendiğini aktardı. Özakalın, “Bu sektörü ötelemiş olduğumuz aşikar… Bunu söylemekten imtina etmemek lazım… Erzurum, turizm, eğitim, sağlık kenti olarak lanse etmemize rağmen unutmuş olduğumuz potansiyelimiz tarım ve hayvancılıktır. Son dönem gelişmeler, ekonomik ve siyasi gelişmeler artık bu sektörün görücüye çıkarılmasının gerektiği kanaatini ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Fuarların ülkelerin tanıtımı ve ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, “Küreselleşmenin konuşulduğu bugünlerde ülkeler her türlü tanıtımlarını bu tür fuarlarla yapıyor. Biz de daha önce 8 kez düzenlediğimiz tarım fuarını bu sene ilk kez TÜYAP ile düzenleyeceğiz. 74 firma ve birçok ülkenin katılımıyla bu fuar uluslararası organizasyon haline geldi. Fuarda çiftçilerimiz hem tarımsal faaliyetlerini tanıtacak hem de tarımsal ürünlerin pazarlamasını yapacak. Bu yüzden bu fuar çok önemli bir yere sahip. İnanıyorum ki bu fuarlar tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayıp ülke ekonomisinde önemli yere sahip olacak.”

Doğan, 18-23 Eylül tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde düzenlenecek fuar için kentin çeşitli noktalarından araç kaldırılacağını bildirdi.