Tehlikeli Madde Taşımacılığı ADR

25 Haziran 2018

TOBB’dan Odamıza gelen yazıda; Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ulaşım ve Lojistik Sistemleri Merkezi Başkanlığından alınan 18.05.2018 tarih ve 196961 sayılı yazıda; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı. ile TSE arasında 06.03.2016 tarihinde imzalanan protokol gereğince, Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınmasına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamında inceleme ve belgelendirme işlemlerinin Enstitülerince gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, ADR’ye göre patlayıcı madde (Sınıf 1) olarak sınıflandırılan madde taşımacılığında kullanılan EXII/EXIII tipi araçlarda, ADR Uygunluk Belgesi ve ilgili diğer belgeleri levha vb. ‘nin yanı sıra Koruyucu . Bölme, Ayırma Paneli veya Muhafaza Kutusu Onay Raporu bulundurulmasının zorunlu olduğu vurgulanmaktadır.
Söz konusu yazıya https://www.tobb.org.tr/TicaretTirDairesi/Sayfalar/ADR.php internet adresinde “DUYURULAR” bölümünden ulaşılabilmektedir