TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Staj Web Sitesi Kullanıma Açıldı

22 Kasım 2017

Türkiye İhracatçılar Meclisi, şirketlere stajyer, öğrencilere ise staj yapacakları ihracatçı firma bulmalarına imkan sağlayan yeni bir portalı hizmete açtı. www.timstaj.com adresinde faaliyete başlayan staj ve stajyer bulma hizmetinden yararlanmak için bu adrese girip ücretsiz üye olmak yeterli.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, yıllardır bu konunun hem şirketler hem de öğrenciler için sorun oluşturduğuna dikkat çekerek, yeni başlayan Web hizmeti için şunları söyledi:

“Firmalar www.timstaj.com adresini ziyaret ederek hiçbir ücret ödemeden üyelik oluşturarak ilan verebilecek, öğrenciler ve yeni mezunlar da kendilerine uygun staj fırsatlarını takip edip istedikleri ilana başvuru yapabilecekler. Türkiye’nin her yerinden staj yapmak isteyen öğrenciler şehirlere ve sektörlere göre arama yapabilecek istediği şehir ya da sektörde staj yapabilecek. Dünyanın diğer bölgelerinde öğretim gören Türk öğrenciler de bu hizmetten yararlanabilecek” dedi.

TİMSTAJ kısa zamanda çözüm merkezi olacak

Türkiye’de üniversitelerde oluşan arz ve iş dünyasının emek talebi arasında boşluklar oluşabilmektedir. TİMSTAJ ile öğrencilerin iş dünyasını daha yakından tanıyacağını ve kendilerinden beklentileri daha iyi anlayıp kariyerlerine hazırlanacaklar. TİM olarak ihracatçı birliklerine yazı göndererek, üye firmalar TİMSTAJ üzerinden stajyer almaları konusunda bilgilendirilmiştir. Yeni açılan bu portalın kısa zamanda çok sayıda ilan ve başvuru ile gelişmesi bekleniyor.