TÜRK POLİS TEŞKİLATI 174. YAŞINDA

11 Nisan 2019

Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Erzurum’da kutlama programları gerçekleştirildi.

Havuzbaşı Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen törende ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, Erzurum’un Türkiye’nin en güvenli kentlerinden olduğunu, alınan güvenlik önlemlerinin bunda önemli etkisi bulunduğunu dile getirdi. Devlet olarak terörle mücadeleyi çok önemsediklerini kaydeden Vali Memiş, “Bu mücadeleyi yaparken Kürt vatandaşlarımıza başımızın tacı diyoruz. Onlar bizim kardeşlerimiz. Bununla birlikte bölücü unsurlara karşı toleransımız sıfırdır. Bu ayrımı yaparak görevimizi sürdürmeye gayret gösteriyoruz.” dedi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan da, devlet, millet ve bayrak düşmanı her türlü terör örgütü ile mücadelenin kökü kazınana kadar devam edeceğini belirtti.

Programa, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve çok sayıda davetli katıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muharrem Özdemir ile ETSO Meclis Üyesi ve Erzurum Emniyet Trafik Hizmetlerini Geliştirme Derneği Başkanı Melik Kaya da Polis Haftası kutlama törenlerine iştirak etti.

Törenin ardından protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte kortej halinde Polisevi’ne kadar yürüdü.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından polisevi önünde sunulan gösteri ile devam eden program, şehit aileleri, gaziler ve emekli emniyet mensuplarının katılımıyla düzenlenen yemekle sona erdi.