Türkiye Belarus OSTÇG Toplantısı ve İnovasyon Forumu

4 Aralık 2017

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin 29.11.2017 tarihli ve 0411/18422 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, 13 Aralık 2017 tarihinde Minsk’te Türkiye- Belarus Ortak Sanayi ve Teknoloji Çalışma Grubu (OSTÇG) 3. Dönem Toplantısı’nın. 14 Aralık 2017 tarihinde ise Türkiye-Belarus İnovasyon Forumu’nun düzenlenmesinin öngörüldüğü belirtilmektedir.

Belarus tarafı, 13 Aralık 2017 tarihinde düzenlenecek olan Türkiye-Belarus OSTÇG 3. Dönem Toplantısında maden, tarım makine ve araç tedarikçileri, otomobil yan sanayi üreticileri, özel tasarım araç tedarikçileri, Belarus’taki serbest ekonomik bölgelere ilgi duyan şirketleri, 3. İstanbul Havaalanı ile Mersin’de yapılması planlanan nükleer enerji üretim tesisi inşaatlarına katılan şirketleri, Kanal İstanbul Projesi’ne katılmayı planlayan şirket temsilcilerini görmekten memnuniyet duyacağını belirtmiştir.

Diğer taraftan Belaruslu mercilerden edinilen bilgiye göre, Belarus Cumhuriyeti’nin en eski ve en büyük yüksek eğitim kurumlarından biri olan Belarus Ulusal Teknik Üniversitesi’nin (BNTU) Politeknik Bilim ve Teknoloji Parkı’nda AR-GE çalışmalarını yürüten Firmalar Türkiye’de tarım, turizm-otelcilik, demir-çelik, atık işleme, yakıt ekipmanı, elektronik makine üretimi, doğal gaz iletimi, metalürji, ahşap işleme, eczacılık alanlarında faaliyet gösteren şirketler ile işbirliği kurmak istemektedir.

Bu itibarla, 14 Aralık 2017 tarihinde düzenlenmesi planlanan Forum çerçevesinde, Türk ve Belarus firmaları arasında iş imkânlarının değerlendirileceği ikili görüşmelerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Minsk’e gidiş ve dönüş uçak biletlerinin ve otel rezervasyonu gibi işlemlerin anılan ziyarete katılacak firma temsilcileri tarafından münferit olarak organize edilmesi beklenmektedir.

Belarus firmalarının listesi, forum programı ve katılım formu TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler’’ başlığı altındaki Uluslararası İş İmkânları/Yurtdışı Etkinlikler bölümünden temin edilebilmektedir. Bu çerçevede, Türkiye-Belarus OSTÇG 3. Dönem Toplantısına ve/veya İnovasyon Forumuna ve ikili görüşmelerine katılmak isteyen Firmaların katılım formunu doldurarak en geç 08 Aralık 2017 Cuma günü mesai saati bitimine kadar TOBB (Anara DAYLAN , anara.daylan@tobb.org.tr ) iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla…