Üniversite Öğrencileri İzmir’de “Mülteciler ve Hakları”nı Tartıştı

2 Kasım 2015

Türkiye’nin yirmi iki ilinden gelen 126 üniversite öğrencisi, AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Hansjörg Haber, basın ve akademik camia temsilcileri ile birlikte 22-24 Ekim tarihlerinde İzmir’de düzenlenen 9. Avrupa Birliği Gençlik Forumuna katıldı. ​

Öğrenciler Mültecilerin Temel Hakları, Mülteci Krizi, AB ve Türk Perspektifinden Mültecilerin Entegrasyonu gibi konularda eğitim alarak bu mevzuları atölye çalışmalarında tartıştılar.  Moderatörlüğünü Kaan Yakuphan’ın yaptığı forumda Türkiye’de yaşayan mülteci konukların yanı sıra farklı dini ve etnik grup temsilcileri ve öğrenciler, “Mülteciler ve hakları” konulu tartışmalara katılıp, anket sonuçlarını değerlendirdiler.