Kategoriler

  • Genel Haberler
    1074
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    4

İİMEK TOPLANTISI, BAKAN IŞIKHAN’IN KATILIMIYLA YAPILDI

Erzurum İl İstihdam ve Mesleki Kurulu (İİMEK) 2024 Yılı 2. Dönem Toplantısı, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında Palandöken Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. —  Erzurum TSO

Erzurum İl İstihdam ve Mesleki Kurulu (İİMEK) 2024 Yılı 2. Dönem Toplantısı, Vali Mustafa Çiftçi başkanlığında Palandöken Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Vali Çiftçi’nin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, SGK, İŞKUR, KOSGEB, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), 1. ve 2. OSB yöneticileri, kurul üyesi diğer kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların temsilcileri katıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO), Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın’ın temsil ettiği toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da çevrimiçi katıldı.

“İİMEK’lerin etkinleştirilmesi” özel gündemiyle gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını Bakan Işıkhan yaptı.

Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, İİMEK’lerin daha etkin olarak faaliyet göstermesinin, mesleki eğitimde arzu edilen seviyeye ulaşılması ve istihdamın artmasında önemli rol oynayacağını vurguladı.

Başkan Özakalın ayrıca, bölgede imalat ve sanayileşmeyi teşvik etmek amacıyla, MESEM kapsamında KOBİ statüsünde olan imalatçı işletmelerin ve yerel zincir marketlerin, pazarlama ve perakende alanında devlet desteğinden faydalanması için gerekli çalışmaların ve kanuni düzenlemelerin yapılmasının önemine dikkati çekti. Özakalın, işgücünün artırılması için yapılacak her türlü çalışmaya iş dünyası olarak her zaman katkı sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu’nun kurumun 2024 yılı ilk 3 aylık faaliyetleriyle ilgili bilgi verdiği toplantıda yine İŞKUR tarafından gerçekleştirilecek İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) hakkında da bilgi sunuldu.