Kategoriler

  • Genel Haberler
    1109
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    8

1. OSB'NİN İSTİŞARE TOPLANTISINDA KONUŞAN ÖZAKALIN; "6 BÖLGE ERZURUM İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

1. OSB'NİN İSTİŞARE TOPLANTISINDA KONUŞAN ÖZAKALIN; "6 BÖLGE ERZURUM İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR" —  Erzurum TSO

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı tarafından Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nde (DAİB) düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve 1. OSB’deki yatırımcıların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Özakalın, Erzurum’un ekonomisinin büyümesi, sanayisinin gelişmesi, üretim, istihdam ve ihracatının artması için Erzurum’un 6. Teşvik Bölgesine alınmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Toplantıda, Erzurum’un 6. Teşvik Bölgesine alınması için ETSO olarak yürüttükleri çalışmalardan söz eden ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlar ve milletvekillerine konuyla ilgili rapor sunduklarını belirten Özakalın,  bunun için güç birliği yapılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, bu yöndeki çalışmalara destek veren Erzurum milletvekillerimiz ile Vali Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti.

Konuşmasında, şehrin idarecileri ile birlikte güzel bir uyum içerisinde çalışma fırsatı yakaladıklarını ifade eden Özakalın, iş dünyası olarak bunu çok iyi değerlendirmek istediklerini vurguladı. Erzurum’un ihracat rakamlarına değinen ve mevcut rakamları daha üst seviyelere çekilmesi gerektiğini vurgulayan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Özakalın, bu anlamda Erzurum’un yeniden ‘Mücavir İl’ kapsamına alınmasının ihracat rakamlarını artıracağını ve hedeflere daha kolay ulaşılacağının altını çizdi. “ETSO olarak her zaman sanayicimizin, yatırımcımızın yanındayız” diyen Başkan Özakalın şunları söyledi; “Alım gücünü azaltan enflasyon vergisi yükünün azaltılması, EYT ile işletmelere gelecek kıdem tazminatı yükünün, devletin uygun şartlarda sağlayacağı kredi desteğiyle hafifletilmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca İşkur desteklerinin artarak devam etmesi, emek yoğun ağırlıklı bir istihdam yapımız olduğundan İşkur işbaşı eitim desteklerinin devam etmesi öncelikli taleplerimizdendir. Yine şehrimize kurulan lojistik köyün daha işlevsel olarak kullanılması için kolektif bir çalışma yapılması gerekiyor. Enflasyon karşısında sermaye yapılarının ve teminatların yetersiz kaldığı bugünün şartlarında KGF teminatlarının ne derece önemli olduğu da ortaya çıktı. Bunun için KGF şubesinin yeniden ilimizde faaliyete geçmesi ve KGF kredi limitlerinin artırılması da başlıca taleplerimizdendir.”

[gallery ids="13981,13980,13979"]