Kategoriler

  • Genel Haberler
    1109
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    8

BAŞKAN ÖZAKALIN, TOBB HEYETİ İLE SUUDİ ARABİSTAN’DA

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve bazı TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Suudi Arabistan’a gitti. —  Erzurum TSO

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve bazı TOBB Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Suudi Arabistan’a gitti.

Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti Suudi Arabistan ziyaretinde ilk olarak; Kahramanmaraş dondurması ile adını duyuran Mado’nun Mekke kentindeki Zemzem Tower şubesinin açılış törenine katıldı.

Başkan Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, Mado gibi dünya markası olma yolunda ilerleyen Türk şirketlerinin yurtdışındaki başarılarından büyük gurur duyduklarını belirterek, iş insanı Mehmet Sait Kanbur ve ekibini tebrik etti. TOBB heyeti Suudi Arabistan ziyaretinin ikinci gününde de Cidde şehrinde Mekke Bölgesi Prensi Saud Ibn Meshaal ile bir görüşme gerçekleştirdi.​

TOBB HEYETİ, ‘MEKKE HELAL FORUMU’NA KATILDI

Başkan Hisarcıklıoğlu Prens Meshaal ile görüşmesinin ardından, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri; Saim Özakalın, Cengiz Günay, Zeki Kıvanç, Selçuk Öztürk, Engin Yeşil, Hakan Ülken ve İbrahim Burkay ile İslam İşbirliği Teşkilatı Tahkim Merkezi Yönetim Kurulu üyesi, iş insanı Adil Sani Konukoğlu ile birlikte Mekke Sergi ve Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen ‘Mekke Helal Forumu’na katıldı.

Forumla ilgili düşüncelerini ifade eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “5 trilyon doları aşan dünya helal pazarından daha fazla pay almak için çalışmalarımızı artırmalıyız” dedi. Heyet, forumun ardından TOBB’un fuarda açtığı standı ve diğer ülkelerin stantlarını ziyaret etti. TOBB heyetine emekli Vaşhington Büyükelçisi ve Ermenistan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi Serdar Kılıç da eşlik etti.

ÖZAKALIN; “DÜNYA HELAL PAZARINDAN DAHA FAZLA PAY ALMALIYIZ”

TOBB heyeti ile birlikte katıldığı Mekke Helal Forumu’yla ilgili gözlemlerini dile getiren Başkan Özakalın şunları söyledi; “Her geçen gün büyüyen dünya helal pazarından ülke olarak daha fazla pay alabilmemiz ve firmalarımıza yeni iş fırsatları sunmak anlamında bu tür forum, fuar ve benzeri organizasyonlara ağırlık vermek durumundayız. Bu pazarın potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu ulaştığı ekonomik büyüklüğe bakarak görmek mümkün… Ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin bu büyük pazardan hak ettiği payı alması için yeni bir yol haritası belirlemek mecburiyetindeyiz. Bunun için TOBB Başkamız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ifade ettiği gibi daha fazla çalışmak durumundayız. İnşallah en kısa sürede bu konuda hedeflediğimiz seviyelere ulaşırız.”