Kategoriler

  • Genel Haberler
    1109
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    8

ETSO, AVUSTURYA DAĞ TEKNOLOJİLERİ ZİRVESİ’NDE…

Türkiye’nin Avusturya Büyükelçiliği öncülüğünde düzenlenen, ‘3. Avusturya Dağ Teknolojileri Zirvesi’ (Austrian Mountain Technology Summıt) Erzurum’da yapıldı. —  Erzurum TSO

Türkiye’nin Avusturya Büyükelçiliği öncülüğünde düzenlenen, ‘3. Avusturya Dağ Teknolojileri Zirvesi’ (Austrian Mountain Technology Summıt) Erzurum’da yapıldı.

Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen zirveye; Avusturya Büyükelçisi Gabriele Juen, Büyükelçilik Ticaret Komisyonu Başkanı Gerhard Lackner, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Kılıç, Genel Sekreter Osman Ömeroğlu ile Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan kış turizmi ve kış sporlarıyla ilgili kuruluşların temsilcileri ile Avusturya’da dağ teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketlerin yetkilileri katıldı.

Zirvede konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhat Kılıç, Kış turizmi ve kış sporları sektöründe 1990’lı yılların başında başlayan Erzurum’daki değişim ve dönüşümün özellikle son 15-20 yılda gözle görülür bir ivme kazandığını belirtti.

Kılıç konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2011 yılında şehrimizde düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, şehrimizin adını kış sporları konusunda uluslararası arenada daha bilinir yaptı ve sonrasında düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinliklerle de bu bilinirliğini pekiştirdi. 2011’de yapılan o organizasyon, kış sporlarıyla ilgili önemli spor tesislerinin ilimize kazandırılmasını sağladı. Kar kalitesi, sezonun uzunluğu ve sahip olduğu doğal pistlerin cazibesi hem sporcuları hem de kayak severleri Palandöken’i tercih etmelerinin başlıca sebepleri olduğunu biliyoruz.”

Dünyada kış sporlarına gönül vermiş herkese Erzurum’un kapılarının açık olduğunu ifade eden Kılıç, “Erzurum’daki kayak merkezlerine yapılacak olan her yatırımın şehrimizin cazibesini artıracağından şüphemiz yok. Burada şunu da ifade etmekte büyük yarar görüyorum; Erzurum her ne kadar kış turizmi potansiyeli ile dünyada adından söz ettirse de coğrafi yapısı ve doğal kaynaklar potansiyeliyle de her türlü doğa sporuna ve turizmine elverişli bir kenttir. Dağ turizmi altyapı ile yaz ve kış sporları alanlarında en son teknolojiyi sunan Avusturyalı pist inşaat firmaları, profesyonel master plan firmaları ve ürün tedarikçileriyle bir araya geldiğimiz zirveye, ülkemizin yanı sıra Azerbaycan ve Gürcistan'daki sektör temsilcilerinin de katılacak olması uluslararası işbirliklerine de zemin oluşturacaktır. Bizler, karşılıklı tecrübelerimizden yaralanabileceğimiz bu işbirliklerinden birbirimizden öğreneceğimiz ve deneyimleyeceğimiz birçok şeyin olacağına inanıyoruz. Bu vesileyle, Avusturya’da faaliyet gösteren firmaların ülkemizdeki sektör yatırımcılarıyla daha fazla işbirliği yapmasını arzu ediyor, bu anlamda şehrimizin potansiyelinin de mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz” diye konuştu.

Zirvenin sonunda Başkan Yardımcısı Kılıç’a Büyükelçilik Ticaret Komisyonu Başkanı Gerhard Lackner tarafından hediye takdim edildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.