Kategoriler

  • Genel Haberler
    1109
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    8

TOBB-TİSUM, TİCARET SİCİLİNDE İŞLEM BİRLİĞİNİ SAĞLAYACAK

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ortak projesi olarak hayata geçen, ‘Sicil Akademi-Ticaret Sicili Uygulamaları Merkezi’nin (TOBB-TİSUM) lansmanı ve 2. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu, 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde TOBB’un ev sahipliğinde yapıldı. —  Erzurum TSO

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ortak projesi olarak hayata geçen, ‘Sicil Akademi-Ticaret Sicili Uygulamaları Merkezi’nin (TOBB-TİSUM) lansmanı ve 2. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu, 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde TOBB’un ev sahipliğinde yapıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İç Ticaret Genel Müdürü Adem Başar, İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ahmet Can Balak, İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanları ile 238 Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen programa, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ETSO) temsilen Ticaret Sicili Müdürü Hakan İnanlı katıldı.

Sempozyum kapsamında lansmanı yapılan “Sicil Akademi” ile Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan 238 Ticaret Sicil Müdürlüğü arasındaki işlem birliğinin sağlanması ve hizmet kalitesinin artırılması amaçlanıyor. Sempozyum kapsamında gerçekleşen sunumların ardından, Ticaret Sicil Müdürlükleri ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanlıkları arasında istişare ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, programa katılan Ticaret Sicili Müdürlüğü yetkililerine, sicil akademi çalışma grubuna katkılarından dolayı plaket verdi. ETSO Ticaret Sicili Müdürü Hakan İnanlı da Başkan Hisarcıklıoğlu’nun elinden plaketini aldı. Sempozyum, hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.