Kategoriler

  • Genel Haberler
    1109
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    8

BAŞKAN ÖZAKALIN LİLA KAĞIT’IN TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Erzurum’un en büyük sanayi yatırımlarından birisi olacak Lila Kağıt Fabrikası’nın temel atma törenine iştirak eden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, “Önümüzdeki yıllarda şehrimizdeki yatırım ortamının daha da iyileşeceğini, teşvik ve destekler anlamında daha cazip hale geleceğini ve Lila Kağıt gibi daha bir çok büyük sanayi yatırımı için 2. OSB’mizin tercih edileceğini umut ediyoruz” dedi. —  Erzurum TSO

Erzurum’un en büyük sanayi yatırımlarından birisi olacak Lila Kağıt Fabrikası’nın temel atma törenine iştirak eden Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, “Önümüzdeki yıllarda şehrimizdeki yatırım ortamının daha da iyileşeceğini, teşvik ve destekler anlamında daha cazip hale geleceğini ve Lila Kağıt gibi daha bir çok büyük sanayi yatırımı için 2. OSB’mizin tercih edileceğini umut ediyoruz” dedi.

2. OSB 3. Etap alanda 150 dönümlük alanla inşa edilecek fabrikanın temel atma töreni geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Törene; İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, AK Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ile kamu kurumlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Törende yapılan konuşmaların ardından, protokol üyeleri birlikte butona basarak fabrikanın temelini attı.

ÖZAKALIN; “BU YATIRIM, ŞEHRİMİZE SANAYİLEŞME ANLAMINDA SINIF ATLATACAK”

Temel atma töreniyle ilgili düşüncelerini dile getiren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın şunları söyledi; “Bugün burada, şehrimize sanayileşme anlamında sınıf atlatacak, ilimizin üretiminin, istihdamının ve ihracatının artmasına büyük katkı sağlayacak değerli bir yatırımın temelini atmak üzere bir araya geldik. Ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarından birisi olan Lila Kağıt’ın bu kıymetli yatırımının temeli atacak olmaktan Erzurum adına büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şehrimize yatırım yapmak isteyen müteşebbislerin yeni adresi olan 2. Organize Sanayi Bölgemizde yaklaşık 150 dönümlük alanda kurulacak olan bu önemli yatırım, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesindeki en büyük kağıt üretim tesisi olacak. 2025 yılının başlarında ilk üretimine başlayacak olan ve 2027 yılında kağıt üretimi hattının da devreye girmesiyle ortalama yıllık 50 milyon rulo tuvalet kağıdına denk gelecek bir üretim yapacağı ifade edilen bu tesisin, hep yıllarca söylemekten imtina ettiğimiz şehrimizin ihracat rakamlarının yükselmesine de öncülük edeceğine inanıyoruz. Bu vesileyle böylesine büyük bir sanayi yatırımını şehrimize kazandıracak olan Lila Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Öğücü’nün nezdinde tüm şirket yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum.

“YATIRIMCILARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

“Ülkemiz, bölgemiz ve şehrimiz için yatırım yapan, istihdam sağlayan, üretime ve ihracata destek veren yatırımcılarımızın bizim için çok kıymetli olduğunu ve Erzurum’un sanayileşme hamlesinde 2. OSB’nin ne denli önemli olduğunu her defasında dile getiriyoruz” diyen Başkan Özakalın şöyle devam etti;

“Bizler Sayın Valimizin başkanlığındaki 2. OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti olarak Büyükşehir Belediyemizle, Ticaret ve Sanayi Odamız ve diğer kurumlarımızla birlikte buraların daha da gelişmesi, müteşebbislerimizin gönül rahatlığı içinde yatırımlarını yapmaları için özveriyle çalışıyoruz. Hepinizin malumu olduğu gibi şu anda mevcut alanın genişletilmesiyle ilgili bir çabanın içerisindeyiz. İnşallah en kısa zamanda 2.  OSB alanının toplamda 3 milyon metrekare büyüklüğe kavuşmasını sağlayıp, yatırımcılarımızın arsa taleplerini daha rahat ve hızlı bir şekilde karşılıyor olacağız. Burada bacası tütecek her fabrika binlerce insanımıza istihdam kapısı olacak ve ilimizin kalkınması, ekonomik anlamda daha üst seviyelere çıkmasına katkı sağlayacaktır. Bu anlayışla, yatırımları için buraları tercih eden değerli iş insanlarımıza tüm Erzurum olarak sahip çıkmak zorunda olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki yıllarda şehrimizdeki yatırım ortamının daha da iyileşeceğini, teşvik ve destekler anlamında daha cazip hale geleceğini ve Lila Kağıt gibi daha bir çok büyük sanayi yatırımı için 2. OSB’mizin tercih edileceğini umut ediyoruz. Bir kez daha böyle bir yatırımı şehrimize kazandıracak olan Lila Kağıt yöneticilerine ve 2. OSB’yi kendisine adres seçen tüm değerli yatırımcılarımıza teşekkür ediyor, tesisin şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum.”