Kategoriler

  • Genel Haberler
    1214
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    17

CUMHURİYETİ KURAN ŞEHİRLER BULUŞMALARININ 4. SÜ İÇİN 4 EYLÜL’DE SİVAS’TAYIZ.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Cumhuriyeti kuran şehirleri bir araya getiren etkinliklerin dördüncüsü için 4 Eylül'de Sivas’tayız. Cumhuriyetin yeni yüzyılında hem bölgesel hem de ulusal ticari hareketliliği artırmayı amaçlayan ETSO, bu etkinlikle Erzurum'un tarih boyunca öne çıkan birleştirici rolüne vurgu yapıyor. —  Erzurum TSO

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Cumhuriyeti kuran şehirleri bir araya getiren etkinliklerin dördüncüsü için 4 Eylül'de Sivas’tayız. Cumhuriyetin yeni yüzyılında hem bölgesel hem de ulusal ticari hareketliliği artırmayı amaçlayan ETSO, bu etkinlikle Erzurum'un tarih boyunca öne çıkan birleştirici rolüne vurgu yapıyor.

 

ETSO tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında ilk kez 23 Temmuz 2023'te Erzurum'da düzenlenen etkinlikte, Erzurum ve Sivas'ın tarihi kardeşlik bağları ve misyonu pekiştirilmişti. Bu etkinlik çerçevesinde, Erzurum ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odaları arasında Kardeş Oda Protokolü imzalanmış, iki şehir arasındaki sosyo-ekonomik iş birliğinin devamlılığı vurgulanmıştı.

 

ETSO, bu yıl da etkinliklere devam ederek 23 Temmuz Erzurum Kongresi'nde Sivas TSO ile bir araya geldi. Toplantıda, Erzurum’un bölgesel avantajları ve ticari potansiyeli ulusal konjonktür çerçevesinde değerlendirildi.

 

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 105. yıldönümü münasebetiyle Sivas'ta gerçekleştirilecek etkinliklerde, Erzurum TSO yönetimi de hazır bulunacak. Bu yıl, milli mücadele duraklarından Samsun ve Amasya projeye dahil olacak. Bu şehirlerin ticaret ve sanayi odaları temsilcileriyle Kardeş Oda Protokolü imzalanacak.

 

ETSO, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalması temennisiyle, "Dilde, Fikirde, İş'te Birlik" anlayışını yeni nesillere miras bırakmayı hedefliyor.