Kategoriler

  • Genel Haberler
    1109
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    8

DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI ETSO’DA MASAYA YATIRILDI

DEMİRYOLU TAŞIMACILIĞI ETSO’DA MASAYA YATIRILDI —  Erzurum TSO

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO), Devlet Demir Yolları (DDY) Erzurum İşletme Müdürlüğü ile Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda, Erzurum’daki ihracatçı firmaların demiryolu taşımacılığıyla ilgili sorunları ve Erzurum Lojistik Merkezi’nin geleceği masaya yatırıldı.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın moderatörlüğünde düzenlenen toplantıya, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, TCDD 4. Bölge Müdürü Ali Kara, TCDD Taşımacılık A.Ş. Bölge Müdürü Erhan Tepe, TCDD Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, TCDD Taşımacılık A.Ş. Erzurum Lojistik Müdürü Sebahattin Demir ile ildeki ihracatçı firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, demiryolu taşımacılığında yaşanan sıkıntılar dile getirildi ve çözüm yolları arandı. Firma temsilcilerinin TCDD yetkililerinden taşımacılık konusundaki beklentilerini sıraladığı toplantıda, kapasitesinin altında kullanılan Erzurum Lojistik Merkezi’nin daha verimli kullanılabilmesi için görüş alış verişinde bulunuldu.

TCDD yetkilileri yaşanan aksaklıklara çözüm bulmak ve talepleri karşılamak için her zaman ihracatçı firmalarla ve yurt içi taşımacılıkta demir yollarını kullanmak isteyen firmalarla irtibatlarını ve istişarelerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

[gallery ids="10085,10086,10087"]