Kategoriler

  • Genel Haberler
    1109
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    8

ERZURUM'A İŞ GEZİSİ DÜZENLEYEN BURSA TSO, ETSO’NUN KONUĞU OLDU

ERZURUM'A İŞ GEZİSİ DÜZENLEYEN BURSA TSO, ETSO’NUN KONUĞU OLDU —  Erzurum TSO

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 11-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenen İş Gezisi Programı kapsamında yaklaşık 50 kişilik bir heyet Erzurum’a geldi.

Akşam saatlerinde havayoluyla Erzurum’a gelen heyette; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur, Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa TSO Yönetim Kurulu üyeleri ve aralarında Erzurumluların da bulunduğu Bursa TSO üyesi iş insanları yer aldı.

İki gün sürecek olan program kapsamında Erzurum’da çeşitli ziyaretlerde bulunacak Bursa heyetine ETSO tarafından akşam yemeği verildi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in ev sahipliği yaptığı yemekte Bursa’dan gelen misafirlere, Erzurum’un coğrafi tescilli lezzeti cağ kebabı ve kadayıf dolması ikram edildi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, ETSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinin de iştirak ettiği yemekte ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik bir konuşma yaptı.

Bursa heyetini Erzurum’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yücelik, iki şehrin iş insanlarının birlikte iş yapmasına zemin hazırlayacak benzer organizasyonların önemine dikkat çekti. Konuşmasında, Bursa’da tekstil sektörünün çok güçlü olduğunu ifade eden Başkan Yücelik, bu anlamda özellikle 6. Bölge teşviklerinin sunulduğu Erzurum 2. OSB’nin yatırımcılar için çok iyi adres olduğunu vurguladı. ETSO ile BTSO’nun Kardeş Oda protokolü imzalayacağını hatırlatan Başkan Yücelik, bu protokolün de ileride yeni işbirliklerine fırsat sunacağını kaydetti.

Yemekte, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bursa TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptıkları konuşmalarda, düzenlenen iş gezisinin iki şehrin iş dünyası arasındaki ilişkileri geliştireceğini ve işbirliğini artıracağına inandıklarını belirttiler. Samimi bir ortamda gerçekleşen yemekte iki Odanın üyeleri karşılıklı görüşmelerde bulundular.

Bursa heyeti Perşembe günü, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ile Erzurum Ticaret Borsası’na ziyaretlerde bulunacak. Heyet ayrıca, Erzurum’un tarihi ve turistik mekanlarından Yakutiye Medresesi, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese, Aziziye Tabyası, Abdurrahman Gazi Türbesi, Erzurum Kongre ve Milli Mücadele Müzesi ile Tortum Şelalesi’ni de gezecek.

[gallery ids="11469,11471,11472"]