Kategoriler

  • Genel Haberler
    1109
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    8

ERZURUM’DA DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE İLK İMZA

ERZURUM’DA DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE İLK İMZA —  Erzurum TSO

Erzurum’da reklam ve dijital teknoloji alanında hizmet veren Ajans Orkestra, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) üyelerine yönelik hazırladığı projeyle şehrin firmalarını E- Ticaret’le buluşturacak.

Erzurum’da Covid-19 pandemi sürecinde ürettikleri ürünlere pazar sıkıntısı yaşayan firmalar, artık E – Ticaretle (Online Satış) Dijital Platformda geniş kitlelere ulaşacak.

ETSO üyelerine özel yüzde 40 indirim uygulanacak proje kapsamında, Erzurum’da üretilen ürünler, Ajans Orkestra tarafından hazırlanacak E-Ticaret siteleri üzerinden tüm ülke pazarına dağılmış olacak. Hazırlanan ‘Dijital Dönüşüm Projesi’ protokolü; ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ile Ajans Genel Müdürü Mehmet Salih Çolak ve şirket ortağı Burak Yıldız arasında imzaladı.

ÖZAKALIN; “DÜNYAYA AYAK UYDURMALIYIZ”

Pandemi Süreci ile birlikte dünya ekonomisinin farklı bir yöne kaydığını belirten ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, dijitalleşmenin kaçınılmaz bir süreç olduğunu söyledi. Özakalın, “Dünya hemen her sektörde dijitalleşmeye doğru gidiyor. Sanayicimiz ve üretimiz, E-Ticareti kullanarak bu sürece ayak uydurmak zorunda. Üyelerimize yönelik attığımız bu imza ile Erzurum’un ürünleri dijital platformda ülke çapında alıcı bulacak. Hem üretim hem hizmet sektörleri için can alıcı bir satış platformu olan E-Ticaret, vatandaşlarımızın da tedarik edebilmesi yönünde büyük kolaylık sağlayacak” dedi.

ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OLACAĞIZ

Yıllardır sektörde gerek Erzurum gerekse ulusal çapta birçok firmaya hizmet ve çözüm sunan Ajans Orkestra Genel Müdürü M. Salih Çolak ise projenin Erzurum ekonomisini daha geniş kitlelere taşıyacağını söyledi. İmzalanan protokolle, ETSO üyelerine yüzde 40 indirim yapılacağını belirten Çolak, “Standart, KOBİ, Business olmak üzere 3 farklı paket geliştirdik. Bu paketlerde firmaların ihtiyacına yönelik içerikler hazırladık ve fiyatlandırdık. Söz konusu firmalar ihtiyaçlarına göre seçecekleri paket ile hem ürünlerini E- Ticarette satma şansı bulacak, hem de tercih etmeleri halinde; ‘Gitti Gidiyor’, ‘N11’, ‘HepsiBurada’ ve ‘Trendyol’ gibi ulusal satış sitelerinde yer alabilecek” dedi.

Firmaların talepleri doğrultusunda Mobil Uygulamalarını da yapabileceklerini söyleyen Çolak,  “Amacımız Erzurum Esnafını E-Ticarete taşıyarak bu süreç içerisinde ticaretlerinde zarar görmemelerini sağlamak” diye konuştu.

Şirket Ortağı Burak Yıldız ise “Bu proje sayesinde firmalarımız satış platformlarına sanal posları kurulmuş bir şekilde 3 gün gibi kısa bir sürede sahip olacak ve hiç bir kesinti yaşamadan satış yapmaya başlayabileceklerdir. Burada ki amacımız Erzurum’dan ülke çapında hizmet vermek isteyen esnafa bizimde bir katkımız olmasıdır. Şehrimize ve Ticaretçilerimize şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

  [gallery ids="8922,8921"]