Kategoriler

  • Genel Haberler
    1109
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    8

ETSO MECLİS BAŞKANI ÖZAKALIN; “2. OSB UMUDUMUZ OLACAK”

ETSO MECLİS BAŞKANI ÖZAKALIN; “2. OSB UMUDUMUZ OLACAK” —  Erzurum TSO

Erzurum’da yatırım yapmak isteyen yerel ve ulusal firmaların yeni adresi olan 2.OSB’nin tam kapasite faaliyete geçmesi için verilen çabayı, bölgeyi 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Okay Memiş, Yönetim Kurulu Üyesi Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve 2. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın’la birlikte gezen, Pusula Gazetesi Genel Koordinatörü Sevda Güneş İncesu kaleme aldı.

2.OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya’nın da eşlik ettiği gezide bölgede faaliyet gösteren firmalar ziyaret edildi ve yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alındı. Gezi sırasında, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen ve ETSO Meclis Başkanı Özakalın, Gazeteci İncesu’ya 2.OSB’de bugünlere nasıl gelindiğini anlattılar. İncesu’ya, Erzurum’un kalkınmasında önemli bir adım olan 2. OSB’nin bölgenin geleceği açısından öneminden bahseden ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, “2. Organize Sanayi Bölgesi şehre can suyu gibi geldi. Şu ana kadar 28 arsa tahsis edildi, sırada 40’a yakın firma var” dedi.

“ŞU AN EMEKLİYORUZ AMA YÜRÜMEMİZ VE KOŞMAMIZ YAKIN”

Bölgede birinci etabın tamamlandığını hatırlatan Özakalın, “İkincisi için çalışmalar başlatıldı. Yabancı yatırımcının yanında yerli yatırımcı da 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yer aldı. Biz, tüm yatırımcılara aynı mesafedeyiz. Tek derdimiz var, şehirde kalkınmayı sağlamak ve istihdamı artırmak. Şu an emekliyoruz ama yürümemiz ve koşmamız yakın. Yatırımcıyı burada tutmamız için teşvik desteklerinin devam etmesi hayati öneme sahip. Malum şehrimiz sert kışı ile meşhur… Yatırımcı için avantajdan çok dezavantajı var. Hükümetlerin çıkardığı teşvikler bizim elimizi güçlendiriyor. Burada yapılacak yatırımlar sadece istihdamı oluşturmayacak, bu aynı zamanda şehir ekonomisine yansıyacak. Biz var gücümüzle çalışıyoruz. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımızın desteklerini çok değerli buluyoruz. Birlikten kuvvet doğar şiarının yansımasıdır bu çalışmalar. Daha gidecek çok yolumuz var. 2. OSB şehrimizin umudu olacak” diye konuştu.

“YATIRIMCIYI BÖLGEDE TUTMAMIZ LAZIM”

Bölgede önemli derecede işsiz genç olduğunu ve bunların büyük çoğunluğunun meslek sahibi olmadığını kaydeden Özakalın şunları söyledi; “Hani şu ‘ne iş olsa yaparım’ diyen kesim çok fazla. İşte bu Tekstil Kentler aynı zamanda o gençlerin koluna da bir altın bilezik takıyor. İşi öğrenenler makinaların başında arı gibi çalışırken, henüz hiçbir şey bilmeyenler meslek öğreniyorlar. Dün evinde ‘eşime nasıl destek olabilirim’ diyenler bugün ustabaşı olma yolunda ilerliyorlar. Belki bugün bu yatırımlara dudak bükenler olabilir ama bu çalışmalar böyle gider ve yatırımcıyı tutabilirsek iş gücü bakımından tekstilde söz sahibi olmak hiç de hayal değil. Erzurum’da kış sporları, kış turizmi, sağlık turizmi başlıkları arasında artık tekstil de var. Belki bir sanayi şehri olmayacağız, olamayacağız ama bu işler doğru yapılırsa kalkınmanın önemli başlıklarından biri olacak tekstil… Çağrı merkezilerinin ardından en fazla istihdam oluşturanların buradaki fabrikalar olacağı da aşikar.

[gallery ids="9412,9409,9408,9407,9406,9405,9411,9410"]