Kategoriler

  • Genel Haberler
    1149
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    16

ETSO MECLİS BAŞKANI YILMAZ'DAN, ARTVİN TSO'YA ZİYARET

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (Artvin TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ve Meclis Başkanı İrfan Yıldırım’ı ziyaret etti. —  Erzurum TSO

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (Artvin TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ve Meclis Başkanı İrfan Yıldırım’ı ziyaret etti.

Ziyarette Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgeleri'nin ekonomik durumu, bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Görüşme sırasında, her iki bölgenin de ekonomik durumuna dair değerlendirmeler yapıldı. Bölgesel sorunlar detaylı bir şekilde ele alınarak, bu sorunların üstesinden gelmek için geliştirilebilecek çözüm önerileri tartışıldı. Ekonomik kalkınma, işsizlik, altyapı yetersizlikleri ve bölgesel işbirliği konuları üzerinde duruldu.

ERZURUM'UN EIT 2025 TURİZM BAŞKENTİ SEÇİLMESİ

Ziyaretin önemli gündem maddelerinden biri de Erzurum’un 2025 EIT Turizm Başkenti seçilmesi oldu. ETSO Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz, bu büyük başarının Erzurum’a ve bölgeye sağlayacağı fırsatlar hakkında bilgi vererek şunları söyledi; "Erzurum’un EIT 2025 Turizm Başkenti seçilmesi, bölge turizmi için de büyük bir fırsat... Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirebilmek için bölgesel işbirliklerine ihtiyaç duyuyoruz. Artvin TSO’nun da bu süreçte yanımızda olmasından ve bizimle işbirliği yapmasından memnuniyet duyacağız" dedi.

ORTAK ÇALIŞMALAR VE İŞBİRLİĞİ

Ziyaretin sonunda, Erzurum ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odaları arasında daha sıkı işbirliği yapılması kararlaştırıldı. Bölgenin ekonomik kalkınması için ortak projeler geliştirilmesi ve sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulandı, bölgesel kalkınma ve işbirliği için daha fazla adım atma konusunda mutabık kalındı.

ETSO Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz, misafirperverliklerinden dolayı Artvin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ve Meclis Başkanı İrfan Yıldırım’a teşekkür ederek, "Bölgemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için işbirliğimizin devam edeceğine inanıyorum. Erzurum’un EIT 2025 Turizm Başkenti olarak bu süreçte birlikte daha güçlü olacağız" diye konuştu.

Artvin TSO Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt ve Meclis Başkanı İrfan Yıldırım, ETSO Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz’a ziyaretinin anısına, Artvin’de bulunan dünyanın en büyük Atatürk heykelinin çerçeveli bir fotoğrafını, Başkan Gökhan Yılmaz da Başkan Kurt ve Başkan Yıldırım’a Erzurum’a özgü gümüş işlemeli Oltu taşı tespih hediye etti.