Kategoriler

  • Genel Haberler
    1214
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    17

ETSO’da Erzurum Burma Bileziği Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Takdim Edildi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından tescillenen Erzurum Burması / Erzurum Burma Bileziği için coğrafi işaret tescil belgesi takdim töreni, ETSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. —  Erzurum TSO

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından tescillenen Erzurum Burması / Erzurum Burma Bileziği için coğrafi işaret tescil belgesi takdim töreni, ETSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi.

Törene, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. M. Zeki Durak, Kuyumcular Odası Başkanı Özkan Koçak, Taş Mağazalarını Koruma El Sanatlarını Değerli Metalleri Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hakan Tazegül, ETB Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Hakan Oral ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın katıldı.

Başkan Özakalın, coğrafi işaretli ürünlerin ekonomik değerine dikkat çekerek, Hollanda’nın Edam ve Gauda, İsviçre’nin Gravyer, İtalya’nın Parmesan peyniri gibi ürünlerle milyarlarca Euro’luk ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti. Erzurum’un da tescilli ürünlerini ekonomik bir pazar kapısı olarak görmesi gerektiğini belirten Özakalın, "Ne kadar çok tescilli ürünümüz olursa, ticaretimiz de o kadar gelişir" diyen Başkan Özakalın “ Erzurum Burma bileziğinin tescillendirilmesinde yardımcı olan Başkan Durak’a teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Durak, Erzurum’un 60 tescilli ürünü bulunduğunu, bunlardan 2’sinin el sanatları alanında tescillendiğini belirtti. Türk Patent ve Marka Kurumu olarak coğrafi işaret başvurularını desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Durak, "AB nezdinde daha fazla tescilli ürün alarak ülkemizi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmayı hedefliyoruz" dedi.

Başkan Oral, tescillenen her ürünün Erzurum için ayrı bir değer taşıdığını belirterek, "Kendi yöresel ürünlerimize sahip çıkarsak, kültürel mirasımızı koruyarak ekonomik değer yaratmış oluruz" dedi.

Törenin sonunda Başkan Özakalın, Başkan Durak’a işlemeli Oltu Taşı tespih hediye etti. Program, iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.