Kategoriler

  • Genel Haberler
    1109
  • Genel Haberler1
    1
  • TOBB Haberleri
    8

‘HAMİ OKUL’ UYGULAMASI İÇİN İMZALAR ATILDI

‘HAMİ OKUL’ UYGULAMASI İÇİN İMZALAR ATILDI —  Erzurum TSO

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyet gösteren Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı işbirliğiyle, mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Erzurum’daki meslek liseleri ile işletmeler arasında işbirliğinin güçlenmesi için meslek okullarında öğrenim gören öğrencilerin, niteliklerinin arttırılmasını ve mezun öğrencilerin sektörde istihdam edilmesini destekleyen bir proje kapsamında işbirliği protokolleri imzalandı. Uygulama ile özel sektördeki işletmelerin nitelikli eleman temini noktasında yaşadıkları sorunların giderilmesi hedefleniyor.

KUDAKA’da düzenlenen imza törende konuşan KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, “Önümüzdeki 3 yıl içerisinde de Milli Eğitimle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yılın son uygulaması; ‘Hami-Okul’ uygulaması… Bu kapsamda, okullarla sanayiyi bir araya getirip, birbirlerinin ihtiyaçlarını karşılıklı mutabakatla karşılamaya ve bölgenin nitelikli elaman seviyesi daha üst seviyelere çıkarmaya çalışacağız” dedi.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise kalifiye eleman sıkıntısına dikkat çekerek, “Ülkemizin ve bölgemizin en büyük sorunu ara eleman… Bu sorunu çözdüğümüzde göç ve istihdam sorununun ortadan kalkacağını söyleyebiliriz. Bunun için ETSO olarak bu tür projeleri çok önemsiyoruz. Projenin pozitif sonuçlarını en kısa zamanda göreceğimize inanıyoruz. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz da konuşmasında, “İlimizde meslek lisesi konusu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Hangi sektörün neye ihtiyacı varsa o yönde çalışmalar yapıyoruz. İl genelinde bulunan liselerimizden ara elemanlar mezun etmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İmza töreninde 4 okul ve 4 işletmenin katılımıyla toplamda 5 protokol imzalandı. Erzurum Yakutiye Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bir firma ile ile Erzurum Yakutiye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, boya ve kimya sanayi sektöründeki bir firmayla, Erzurum Palandöken Rıfkı Salim Burçak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bakım merkezi ile protokol imzalarken, Erzurum Yakutiye Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de Plastik, ambalaj firması ve boya, kimya firması ile 2 ayrı protokol imzaladı.

[gallery ids="8071,8066,8064,8063,8065"]